Dunapataj - Szelidi-tó 6328 XI. u. 2. Google Maps koordinátákhoz kattintson ide!
+36 30 317 7232
szelidinapsugar@gmail.com
Foglaljon most
Paksi atomerőmű meglátogatása

Tájékoztató és Látogatóközpont:

Az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja 1995-ben nyitotta meg kapuit, ide akár előzetes bejelentkezés nélkül is be lehet térni Budapest és Pécs között félúton. Az itt látható interaktív, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát a hétköznapok világában helyezi el, könnyen értelmezhető, játékos panelek, ábrák és makettek segítségével.

Érkezés előtti
Ugyancsak előzetes bejelentkezés nélkül látogatható az Atomenergetikai Múzeum, amely az Atomerőmű – Északi bejáró felől közelíthető meg. A múzeum üzemi területen kapott helyet, ezért a látogatás csak érvényes, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány bemutatásával lehetséges.

Érkezés előtti tudnivalók

Aki további izgalmakra vágyik, és betöltötte már a 16. életévét, azt várja az atomerőmű üzemi területe. Itt csoportos látogatás keretében, szakavatott idegenvezető kíséretével lehet végigjárni a legérdekesebb részlegeket akár egy óra alatt. Az e célra épített üvegezett folyosókról tekinthetők meg a működő atomreaktorok és a vezénylőterem. A látogatók a védősisak felvétele után beléphetnek a turbinacsarnokba és közvetlen közelről nézhetik meg a hatalmas turbinagenerátor-egységeket.
Az üzemlátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges, és minimum 10, maximum 40 fő részvételével tartható meg.

Érkezés előtti tudnivalók

A Karbantartó Gyakorló Központ (KGYK) egy olyan korszerű, a betanulásokat, képzéseket kiszolgáló létesítmény, amely a magas szintű elvárásoknak megfelelő atomerőműves szakembereket képez. A központban egy valódi reaktor, gőzfejlesztő és más nagyberendezések biztosítanak egyedülálló oktatási és gyakorlási feltételeket.
A fent említett intézményekbe való bejelentkeztetést a látogatóközpont munkatársai végzik.
A torlódás elkerülése érdekében kérjük, a csoportos látogatásokat legalább egy hónappal korábban jelentsék be. Az üzemi terület látogatására csak hétköznapokon van lehetőség. Kiállításunkat ajánljuk a tanulmányi kirándulások egyik programjának is, a látogatás díjtalan.

Érkezés előtti tudnivalók

Akit közelebbről érdekel az atomerőmű radioaktívhulladék-gazdálkodása is, az ellátogathat a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK) bemutatótermébe Akit közelebbről érdekel az atomerőmű radioaktívhulladék-gazdálkodása is, az ellátogathat a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK) bemutatótermébe, ami az atomerőmű szomszédságában kapott helyet.
Bejelentkezéshez és további információért kattintson ide.